Vizita I.P.S. Teofan 10.12.2011

29 August 2012

Sâmbătă 10 decembrie I.P.S Teofan Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a poposit la Dorohoi în parohia “Naşterea Maicii Domnului” -Satu Nou. Părintele Mitropolit a fost întâmpinat cu multă căldură de către credincioşii din parohie dar şi din Dorohoi veniţi pentru a primi arhiereasca binecuvântare.
După ce a aşezat noul Antimis pe Sf. Altar I.P.S Teofan a ţinut un scurt cuvânt de învăţătura despre importanţa postului Crăciunului şi despre cât de important este “a fi curat la suflet asemenea copiilor care colindă pentru că acei care se aseamănă copiilor ajung în Împărăţia cerurilor după cuvântul Mântuitorului Lăsaţi copiii să vină la Mine”, deasemenea pentru a-l intâmpina pe Mântuitorul aşa cum se cuvine trebuie sa avem curajul magilor care au lăsat cele lumeşti deoparte şi au plecat să-l cunoască pe Iisus dar si simplitatea păstorilor care i-au oferit adăpost pruncului Hristos.” . Pr. Paroh Ciprian Şoptică a vorbit pe scurt despre istoricul parohie Satu Nou care a fost înfiinţată în anul 2003 având ca lăcaş de cult capela amenajată într-o fostă cantină şi despre noua biserică care a fost zidită între anii 2005-2011.
În încheiere grupul de copii “Moştenitorii” de la Şc. Nr.7 Dorohoi conduşi de soţii Înv. Bradu împreună cu grupul “Floare de colţ” al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Dorohoi conduşi de pr. Ciprian Şoptică au făcut o surpriză I.P.S Teofan prin susţinerea unui mic concert de colinde. Copii au fost răsplătiţi de către părintele Mitropolit şi de către pr. paroh cu mici daruri.
La plecare I.P.S Teofan a vizitat şi biserica cea nouă cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” felicitând pe credincioşii care au contribuit la ridicarea noului locaş şi încurajând finalizarea lucrărilor care au mai rămas de efectuat.