“Influența mediilor de comunicare asupra dezvoltării mentale a copiilor și a vieții de familie ”

Evenimente Mai 15, 2013

Protopopiatul Dorohoi, în colaborare cu Seminarul Teologic Dorohoi și Casa Municipală de Cultură Dorohoii a organizat în perioada pascală ciclul de conferințe “ Primăvara duhovnicească ”.
Ultima conferință va fi susținută miercuri, 15 mai, începând cu ora 17.00 la Sala Teatrului din municipiul Dorohoi, 
Întâlnirea va avea ca temă: “Influența mediilor de comunicare asupra dezvoltării mentale a copiilor și a vieții de familie ” , avându-l ca invitat pe d-nul Virgiliu Gheorghe, bio-fizician, doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Tesalonic (titlul lucrării: Televiziunea şi mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan). 
Invitatul este şi coordonatorul secţiunii ştiinţifice a revistei Familia Ortodoxă. Fiind foarte preocupat de studierea efectelor pe care presiunea culturii și tehnologiei media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute riscurile pe care acestea le comportă pentru sănătatea mentală a oamenilor, pentru succesul şcolar şi profesional al tinerilor noii generaţii, pentru viaţa familiilor din societatea românească. În cărţile şi conferinţele sale încearcă totodată să ofere soluţii practice la problemele constatate.
Experienţa conferinţelor pe care domnul Virgiliu Gheorghe le-a ţinut în ţară ne confirmă largul interes existent în societatea românească privind problematicile în discuţie, fapt dovedit şi prin audienţa deosebită pe care reuşeşte să o atragă. 
Ne-am bucura ca acest eveniment să vă aibă ca participant, considerând că tema este foarte importantă atât pentru tineri, cât şi pentru dascăli și părinți.